Πλήρης ανάλυση: Η ΔΥΣΗ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Μαρτίου 3, 2014 από seisaxthiablog
(Διαβάζεται χαλαρά, αργά, με καφέ ή με τσάι και συμπάθεια. Οποιος τα καταφέρει… δεν κερδίζει τίποτα. Το πολύ πολύ να χάσει το χρόνο του. Αναγκαστικά, για να μη μας ξεφύγει κάτι σημαντικό και να υποστηριχθεί, πλήρως, η άποψη μας, το κείμενο είναι μεγάλο. Ο Βενιζέλος έχει προστεθεί για διακόσμηση).
Να θυμίσουμε ότι τα γεγονότα και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στην Ουκρανία, όταν ο Πρόεδρος Γιανούκοβιτς αρνήθηκε να ολοκληρώσει τη συμφωνία Ουκρανίας – Ε.Ε..
Την Παρασκευή 21/2/2014, μετά από μακελειό που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, υπογράφηκε συμφωνία προέδρου Γιανούκοβιτς – αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004, κυβέρνηση εθνικής ενότητας και αποφυγή βίας.
Η συμφωνία περιελάμβανε:
- Την υπερψήφιση νόμου που αποκαθιστά το Σύνταγμα του 2004 εντός 48 ωρών, μειώνοντας τις αρμοδιότητες του προέδρου, αλλά και περαιτέρω συνταγματικές αναθεωρήσεις που θα περιορίζουν τις εξουσίες της προεδρίας έναντι της Βουλής και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο - Ο εν λόγω όρος υλοποιήθηκε αμέσως, καθώς η ουκρανική Βουλή υπερψήφισε λίγο πριν τις 17:00 της 21ης Φεβρουαρίου σχετικό νόμο.
- Παράλληλα, η ουκρανική Βουλή υπερψήφισε και νόμο που παραχωρεί άνευ όρων αμνηστία στους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια.Η συμφωνία επετεύχθη αφότου το συμβούλιο των διαδηλωτών του Κιέβου, το ισχυρότερο όργανο των αντικυβερνητικών, έδωσε «πράσινο φως» στους ηγέτες της αντιπολίτευσης να προσυπογράψουν τον «οδικό χάρτη» που πρότειναν Πολωνία και Γερμανία.
Παρά τη συμφωνία, έως το βράδυ της Παρασκευής οι διαδηλωτές δεν είχαν εγκαταλείψει τα οδοφράγματα της Πλατείας Μεϊντάν, γεγονός που προμήνυε τον ερχομό άλλων εξελίξεων.
Παρά τη συμφωνία, η Ε.Ε.(Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία) και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν ακυρώνουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των υπαιτίων για τη βία.
Ήταν προφανές ότι η Δύση δεν ήταν ικανοποιημένη από μια συμφωνία εθνικής ενότητας, επιθυμώντας πλήρη ρήξη και δίνοντας το πράσινο φως για τις επόμενες κινήσεις.
Η πλατεία Μεϊντάν, έχοντας τον έλεγχο του Κιέβου, προχωρά σε καθαίρεση του Προέδρου και εγκατάσταση κυβέρνησης, αποτελούμενης από πρόσωπα αρεστά στη Δύση, αν όχι με υπόδειξη της Δύσης.
Με εντολή των Ολιγαρχών του Ρωσόφωνου Ντόνετσκ, που ελέγχουν πάνω από 80 βουλευτές του Γιανούκοβιτς, οι βουλευτές της ρωσόφιλης πλειοψηφίας αλλάζουν στρατόπεδο και εγκρίνουν τις κυβερνητικές αλλαγές, ψηφίζοντας και τους πρώτους νόμους, που είναι εμφανώς, πολιτικά και εθνικά διχαστικοί:
- Εκτός νόμου το Κομμουνιστικό κόμμα.
- Νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας.
- Απαγόρευση χρήσης των μειονοτικών γλωσσών.
- Δίωξη Γιανούκοβιτς για εθνική προδοσία.
Ο ρόλος των Ολιγαρχών, που αναδύθηκαν μέσα από την αναμπουμπούλα της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, είναι καθοριστικός στα πολιτικά πράγματα και έχουν επιρροή σε όλα τα κόμματα. Από τους Ολιγάρχες περιμένουν οι Δυτικοί πολλά, για τη διαμόρφωση μιας κατάστασης σύμφωνης με τις επιδιώξεις τους (Ο Πούτιν πρόλαβε να τους ξεδοντιάσει, με τον γνωστό αυταρχικό του τρόπο).
Την απομάκρυνση Γιανούκοβιτς ακολούθησαν βιαιοπραγίες ναζιστών και δυτικόφιλων κατά εβραίων, κομμουνιστών, μειονοτήτων και αντιφρονούντων.
Ως αυτοματισμός και φυσιολογική αντίδραση, οι περιοχές, όπου πλειοψηφούν οι Ρώσοι, ζητούν αυτονομία από τις απειλητικές επιλογές της νέας κυβέρνησης και απευθύνουν πρόσκληση για βοήθεια και προστασία στη Ρωσία.
Η Ρωσία έπραξε τα αυτονόητα. Αποβίβασε λιγοστό στρατό, χωρίς διακριτικά, στην αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας, την κατ’ εξοχήν ρώσικη περιοχή και ζωτικής στρατηγικής σημασίας για την ίδια. Στο πλευρό της Ρωσίας συντάχθηκαν και μονάδες του Ουκρανικού στόλου, με τον αρχιναύαρχο τους. Παρά την υπεροπλία της, η Ρωσία επέλεξε την προσεκτική και χωρίς διακριτικά αναίμακτη απόκτηση ελέγχου στις ρωσικές περιοχές της Ουκρανίας(και όχι σε όλες).
Η Ρωσία και ο τ. πρόεδρος δεν έχουν θέσει θέμα και δεν έχουν εκδηλώσει πρόθεση διχοτόμησης. Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την απομάκρυνση του, ο Γιανούκοβιτς επιμένει στην πολιτική της Εθνικής Ενότητας και στην τήρηση των συμφωνηθέντων: “Η συμφωνία ήταν αμφιλεγόμενη, αλλά την υπέγραψα, όπως έκαναν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τρεις υπουργοί Εξωτερικών ξένων χωρών”.
Από αυτά τα λίγα, φαίνεται ποιοι είναι εκείνοι που επιδίωξαν τη σύγκρουση και οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα. Φαίνεται ποιοι είναι αυτοί που κήρυξαν τον πόλεμο.
—————-
Παρένθεση για να θυμηθούμε τον Θουκυδίδη:
“Για δικαιοσύνη μπορεί να γίνει λόγος όταν και τα δύο μέρη έχουν ίδια ισχύ, ειδάλλως οι ισχυροί προχωρούν όσο τους επιτρέπει η δύναμη τους και οι αδύναμοι υποχωρούν όσο τους επιβάλλει η αδυναμία τους“(διάλογος Αθηναίων – Μηλίων).
Υπάρχουν, ακόμα, άνθρωποι και ειδικά Έλληνες, που δεν διδάσκονται από την ιστορία και τη μεγαλωσύνη της πολιτικής σκέψης που γέννησε η Ελλάδα και εξακολουθούν να προβάλλουν τις επιθυμίες τους στην πραγματικότητα, αγνοώντας την ίδια την πραγματικότητα. Κάποιες φορές είναι δισδιάκριτο αν αυτό είναι χειρότερο για τους ίδιους ή για την πραγματικότητα. Αν είναι αυτοί που αποφασίζουν είναι χειρότερο για μας (τους πολλούς).
—————–
Έχουμε και μία δεύτερη παρένθεση:
Όλα αυτά τα γράψαμε και αυτό τον τίτλο βάλαμε, γιατί το σύνολο των “αντικειμενικών” ΜΜΕ και η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας λένε ότι “η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία”.
Απολαύστε “αντικειμενικότητα” της “Δημόσιας” Τηλεόρασης, αλλά και την εντυπωσιακή αντίδραση του δημοσιογράφου Δ. Λιάτσου.
Κι εμείς, όντας υποκειμενικοί, βάλαμε τον δικό μας τίτλο. Εσείς διαλέγετε.
————-
Η Ρώσικη σημαία, εκτός από την Κριμαία, αυτή τη στιγμή, κυματίζει στο Χάρκοβο, Ντόνετσκ, Οδησσό, Μαριούπολη, Ντνεπροπετρόφσκ, Λουγκάνσκ, Μελιτόπολη. Προστατευτικά και όχι διχοτομικά, όπως προσπαθούν κάποιοι να το παρουσιάσουν. Οι τελευταίοι που θα ήθελαν διχοτόμηση και ένα καθαρόαιμο δυτικόφιλο κράτος στα 2/3 της Ουκρανίας, κάτω από τα σκέλια τους, είναι οι Ρώσοι. Τη διχοτόμηση επιδιώκουν η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ, ως όργανα της Διεθνούς Ολιγαρχίας.
Όποιος θέλει μια καλή εξήγηση για όλα αυτά, τη δίνουμε με μεγάλα γράμματα:
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας είναι κρατική και μη ελεγχόμενη από τη διεθνή τραπεζική Μαφία. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δεν είναι μέλος της ΒΙS, της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, δηλαδή της Τράπεζας όλων των Κεντρικών Τραπεζών.
Σε σύγκριση και αντίθεση με αυτό:
Η Τράπεζα της Αγγλίας κρατικοποιήθηκε, μετά το σκάνδαλο της διακίνησης και φύλαξης του κλεμμένου χρυσού της Τσεχίας, από τους Ναζί, την ώρα που οι Βρετανοί στρατιώτες σκοτώνονταν στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Παρά το γεγονός αυτό, η Κεντρική Τράπεζα της Μ. Βρετανίας εξακολουθεί να είναι μέλος της BIS και οι πολιτικοί της εξακολουθούν να είναι πειθήνια όργανα της Διεθνούς Τραπεζικής Μαφίας.
Έχουμε γράψει ότι οι πόλεμοι, σήμερα, γίνονται με δύο τρόπους:
α) Από τις οθόνες των υπολογιστών, όταν η χώρα συμμετέχει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και
β) Με τον κλασσικό τρόπο, όταν δεν μπορεί να πολεμηθεί με τη δημιουργία χρέους, μέσω μιας οθόνης(Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Συρία, Αφγανιστάν κ.ά.). Στην ανάγκη οργανώνουν ή παρεμβαίνουν σε κάποια εξέγερση.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Ουκρανία είναι χώρα την ανεξαρτησία της οποίας εγγυώνται οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία (Μνημόνιο Βουδαπέστης 1994). “Εγγυήτριες” χώρες εμφανίζονται σε κράτη που η εσωτερική συνοχή χαρακτηρίζεται και είναι εύθραυστη(θυμηθείτε την Κύπρο).
——————–
Όποιος αγνοεί ή μηδενίζει την ιστορία, γιατί έτσι του αρέσει, βρίσκεται, διαρκώς, προ εκπλήξεων και μπροστά σε “ανερμήνευτα” και ανεξήγητα γεγονότα. Όποιος αγνοεί ή μηδενίζει τη διαμόρφωση συνειδήσεων, εξ αιτίας της διαχρονικής συνύπαρξης ανθρώπων σε ένα τόπο, γίνεται ο παθητικός θεατής των εξελίξεων. Η Παγκόσμια Τραπεζική Αυτοκρατορία, όμως, γνωρίζει και καθορίζει τις κινήσεις της με βάση και την ιστορία. Για να μπορεί να ελέγχει και να διαμορφώνει τις ζωές μας, με βάση τα συμφέροντα της. Οι “εθνικισμοί” και οι παραλλαγές τους, ναζισμός – φασισμός, είναι το καλύτερο ιδεολογικό και πολιτικό όπλο των τραπεζιτών. Διαθέτουν το ανίκητο χαρακτηριστικό της βλακείας.
Η σημερινή πολιτική και φυλετική σύνθεση της Ουκρανίας έχει τις ρίζες της στην ασήμαντη σήμερα Λιθουανία.
Η Λιθουανία σε συμμαχία με την Πολωνία, και με διάφορες αλλαγές συνόρων, από τον 14ο έως τον 17ο αιώνα, απλωνόταν από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα.
Ανατολική Ευρώπη 1360:
Η Λιθουανία 1420(στα πράσινα) και η σύμπραξη Πολωνίας – Λιθουανίας 1569 (στα καφέ σύνορα):
Στον τελευταίο χάρτη μας, η Πολωνία, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Μόσκοβος, το τουρκόφωνο Χανάτο της Κριμαίας, η Κιρκασία, πριν από τη συντριβή των Τούρκων και τη συμφωνία του Κιουρτσούκ Καϊναρτζή, το 1774. Ήταν, τότε, που ο Μόσκοβος έγινε Ρωσία:
Πολωνία και Λιθουανία κληροδότησαν στους κατοίκους της σημερινής δυτικής Ουκρανίας το μίσος προς τους Ρώσους.
Αυτή είναι η “παλιά” ιστορία της Ουκρανίας, σε τίτλους και χάρτες.
————–
Υπάρχει, όμως, και μια πιο πρόσφατη ιστορία.
(Θα αφήσουμε έξω από τη διήγηση μας τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τότε που οι Λιθουανοί έδωσαν γη και ύδωρ στους Ναζιστές Γερμανούς για να πολιορκήσουν, αποτυχημένα, επί 900 μέρες(!) την Αγία Πετρούπολη και τότε που οι Ουκρανοί του Στεπάν πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών).