Είναι να μην τρελαίνεται κανείς με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ;
αναβάθμισε την κ. Έλενα Παναρίτη και από ειδική σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη έγινε νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μια θέση πλουσιοπάροχα αμειβόμενη. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε λίγο το ποιόν αυτής της κυρίας.
Η τύπισσα, λοιπόν αυτή ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα σαν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σαν προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου. Ασπαζόμενη την αντίληψη του μέντορα της δήλωνε στην ιστοσελίδα του Guardian, σε άρθρο που αναφερόταν στην ελληνική κρίση: «…δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα». Μιλώντας επίσης στην ΝΕΤ εκδήλωνε τις πολιτικές απόψεις της:«Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα».
Το πολιτικό σκύβαλο, λοιπόν, αυτό, που μιλάει με τόση απαξίωση για έναν λαό που λιμοκτονεί και έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, έχοντας το ίδιο θησαυρίσει σαν στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για πάνω από μια δεκαετία, και αργότερα ελέω Γ. Παπανδρέου απολάμβανε και την πλουσιοπάροχη βουλευτική αργομισθία, τώρα με κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» βλέπει τις «μετοχές» της να ανεβαίνουν κατακόρυφα.
Ειλικρινά είναι να μην τρελαίνεται κανείς με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ; (Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ της Μιράντα Ξαφά και της Ελενας Παναρίτη δεν επιβεβαιώνονται)
Ειλικρινά είναι να μην τρελαίνεται κανείς με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ; (Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ της Μιράντα Ξαφά και της Ελενας Παναρίτη δεν επιβεβαιώνονται)
Να ολοκληρώσουμε με ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας.
Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.
Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού.
Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1955), «Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999), «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.
πηγή:
https://lefterianews.wordpress.com/2015/05/30/%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82/