Επίσημο: Απώτερος στόχος η "φασιστοποίηση"της εξουσίας!
globinfo freexchange
Όταν λέγονται τα παρακάτω από έναν αντιπρύτανη και μάλιστα προέδρο Φιλοσοφικής σχολής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον για το που οδηγούνται τα πράγματα:
"Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε."
“Την παραίτησή του υπέβαλε λίγο πριν τις 14:30 την Τρίτη ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τζιφόπουλος, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε τηλεοπτική δήλωσή του για 'φασιστοποίηση όσων βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας'.”
Ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Ο παραδοσιακός θύλακας αντίστασης κατά του αυταρχισμού, που είναι η φοιτητική κοινότητα και νεολαία και όχι μόνο από την εποχή του Πολυτεχνείου, ούτε αποκλειστικά στην Ελλάδα (http://info-war.gr/2014/11/%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%84/), όπως διαδίδουν ορισμένα συστημικά φερέφωνα, πρέπει να υποστεί "προληπτική καταστολή"εν όψει νέων ακραίων μέτρων κατά της πλειοψηφίας της κοινωνίας, όπως απαιτεί το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού πειράματος.
Δεν υπάρχει πλέον ούτε λόγος, ούτε χρόνος να κρατούνται τα προσχήματα. Τα μηνύματα πρέπει να είναι άμεσα "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν". Μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας μιλάει ορθά-κοφτά για "φασιστοποίηση"της εξουσίας και για "σφαλιάρες"σε μια κοινωνία που εξαθλιώνεται συστηματικά. Οι περιστάσεις βέβαια δεν επιτρέπουν ούτε την "πολυτέλεια"για έναν ακαδημαϊκό να διατηρήσει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, αφού το ζητούμενο είναι η "σφαλιάρα", η τιμωρία και η καταστολή.
Η δημιουργία μιας "σοβαρής"χώρας μέσα από την παιδεία, την εκπαίδευση, τους τρόπους συμπεριφοράς, γίνεται κάτι το περιττό και η εικόνα που δίνει ένας άνθρωπος του πανεπιστημιακού χώρου μιλώντας με "τσαμπουκαλίστικους"όρους, κάτι το αμελητέο.
Παρά την παραίτηση μετά από τις αντιδράσεις και του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, η δήλωση έχει ιδιαίτερη "αξία"στο να κατανοήσει κανείς το μέλλον που μας επιφυλάσσει ένα σύστημα που οδηγείται όλο και προ γρήγορα προς τον ακραίο αυταρχισμό.
πηγή: